(4.9/5)

Over ons

Over Riders lifestyle

Benieuwd naar het verhaal achter Riders Lifestyle en waar wij voor staan? Lees hier alles wat je wilt weten over ons.

veiligheid en verkeersinzicht
Extra aandacht
Vrijheid

(4.9/5)

Over ons

Over Riders lifestyle

Benieuwd naar het verhaal achter Riders Lifestyle en waar wij voor staan? Lees hier alles wat je wilt weten over ons.

veiligheid en verkeersinzicht
Extra aandacht
Vrijhei

Ervaren rijschool

Over Riders Lifestyle

Sinds 2009 is Riders Lifestyle de rijschool voor het behalen van zowel je rijbewijs. Met onze gecertificeerde en gespecialiseerde instructeurs staan wij klaar voor iedereen die zijn rijbewijs wil halen, maar ook voor degene die nog een stapje verder willen gaan. Denk bijvoorbeeld aan circuit rijden of bochtentraining. Bij Riders Lifestyle hechten we veel waarde aan veiligheid en verkeersinzicht om iedereen zo veilig mogelijk te laten genieten van de vrijheid in het verkeer.

Over Riderslifestyle

L

Hoe het Begon

Riders Lifestyle Academy werd in 2009 opgericht door Jeffrey Schirrmann, een gepassioneerd motorrijder en ervaren rijinstructeur. Met een visie op kwaliteit, persoonlijke aandacht en veiligheid, begon hij een rijschool die al snel populair werd. In 2020 breidde de academie zich verder uit met de komst van zakenpartner Elton Bottse, een gedreven professional in rijinstructie en verkeersveiligheid. Samen hebben ze Riders Lifestyle Academy getransformeerd tot een toonaangevend opleidingscentrum.

L

Wie We Zijn

Ons team bij Riders Lifestyle Academy bestaat uit toegewijde en gecertificeerde instructeurs die allemaal een diepe passie voor rijden en lesgeven delen. Elk lid van ons team heeft jarenlange ervaring en een gedeelde toewijding aan veiligheid en kwaliteit. We streven ernaar om elke cursist veilig en zelfverzekerd de weg op te sturen. We geloven in een persoonlijke aanpak, waarbij elke cursist de individuele aandacht krijgt die nodig is om succesvol te zijn.

L

Wat Wij Doen

Wij bieden een breed scala aan rijopleidingen en trainingen:

 1. Motorrijlessen: Voor zowel beginners als gevorderden, met persoonlijke begeleiding en praktijkgerichte training.
 2. Aanhanger Rijlessen: Voor het behalen van het BE-rijbewijs, met focus op veilig en zelfverzekerd rijden met een aanhanger.
 3. Camper Trainingen: Speciaal gericht op het rijden met campers, waarbij comfort en veiligheid centraal staan.
 4. Auto Theorie: Interactieve lessen en oefenexamens ter voorbereiding op het theorie-examen.
 5. Vrachtauto Theorie en Rijlessen: Voor basis- en nascholing Code 95, inclusief modules voor verkeer, administratie en veiligheid.
 6. Code 95 Nascholing: Verplichte nascholing voor beroepschauffeurs, met cursussen zoals Het Nieuwe Rijden.
L

Onze Filosofie

Bij Riders Lifestyle Academy staan veiligheid, kwaliteit en persoonlijke aandacht centraal. Ons doel is om onze cursisten niet alleen te laten slagen voor hun examens, maar ook om hen de vaardigheden en het vertrouwen te geven die nodig zijn voor een leven lang veilig rijden. We zijn trots op ons hoge slagingspercentage en de positieve feedback van onze cursisten.
L

Onze Faciliteiten

We beschikken over moderne lesvoertuigen en goed uitgeruste faciliteiten om een optimale leerervaring te garanderen. Onze lesprogramma’s zijn flexibel en kunnen worden aangepast aan de beschikbaarheid en leerstijl van de cursist.

Waarom kiezen voor Riders Lifestyle?

Bij Riders Lifestyle zorgen we er samen voor dat jij zo snel mogelijk je rijbewijs behaald zodat jij kunt rijden in vrijheid.

Jeffrey Schirrmann

Oprichter en Hoofd Instructeur
Jeffrey Schirrmann is de oprichter en het hart van Riders Lifestyle Academy. Met zijn passie voor motorrijden en zijn uitgebreide ervaring als rijinstructeur heeft Jeffrey in 2009 de academie opgericht. Zijn visie was om een rijschool te creëren die uitblinkt in kwaliteit, persoonlijke aandacht en veiligheid. Sindsdien heeft hij zich ingezet om elke cursist de beste rijopleiding te bieden en hen veilig en zelfverzekerd de weg op te sturen.

Als hoofd instructeur is Jeffrey verantwoordelijk voor het ontwikkelen van lesprogramma’s en het trainen van instructeurs, zodat zij dezelfde hoge standaard van lesgeven kunnen bieden die hij voor ogen had toen hij Riders Lifestyle Academy begon. Zijn toewijding aan verkeersveiligheid en rijvaardigheid is terug te zien in alles wat de academie doet.

Jeffrey’s expertise en toewijding hebben Riders Lifestyle Academy geholpen om te groeien en zich te vestigen als een toonaangevende opleidingsinstantie. Met een persoonlijke aanpak en oog voor detail zorgt hij ervoor dat elke cursist zich ondersteund en goed voorbereid voelt op hun rijexamen en het rijden in de praktijk.

Elton Bottse

Business Partner en Senior Instructeur
Elton Bottse is een essentiële kracht binnen Riders Lifestyle Academy, sinds hij zich in 2020 aansloot als business partner. Met een gedegen achtergrond in rijinstructie en verkeersveiligheid, heeft Elton samen met oprichter Jeffrey Schirrmann de academie naar nieuwe hoogten gebracht. Zijn komst markeerde een belangrijke uitbreiding en versterking van de organisatie.

Als senior instructeur brengt Elton een schat aan kennis en ervaring mee. Hij is verantwoordelijk voor het mede-ontwikkelen van lesprogramma’s en het waarborgen van de hoogste kwaliteitsstandaarden binnen de opleidingen. Zijn focus ligt op innovatie en verbetering van de lesmethoden, zodat elke cursist de best mogelijke training ontvangt.

Daarnaast speelt Elton een cruciale rol in de zakelijke kant van Riders Lifestyle Academy. Hij houdt zich bezig met strategische planning, marketing en klantenservice, en zorgt ervoor dat de academie blijft groeien en evolueren. Zijn leiderschap en visie hebben bijgedragen aan de voortdurende successen en de sterke reputatie van de academie.

Elton’s toewijding aan persoonlijke aandacht en veiligheid resoneert door de hele organisatie. Hij zorgt ervoor dat elke cursist niet alleen de vaardigheden leert om veilig te rijden, maar ook het vertrouwen ontwikkelt om zelfstandig en zelfverzekerd de weg op te gaan.

Virginia


Virginia staat bekend om haar geduldige, vriendelijke en professionele benadering van lesgeven. Ze begrijpt dat elke cursist uniek is en past haar lesmethoden aan om een effectieve en comfortabele leerervaring te bieden. Haar uitgebreide kennis en ervaring maken haar een gewaardeerd lid van het Riders Lifestyle Academy team.

Virginia’s passie voor lesgeven en haar toewijding aan de veiligheid van haar cursisten maken haar een uitstekende autorijinstructrice. Ze streeft ernaar om elke cursist niet alleen te laten slagen voor hun rijexamen, maar ook om hen de vaardigheden en het vertrouwen te geven die nodig zijn voor een leven lang veilig rijden.

Bij Riders Lifestyle Academy is Virginia Viveen een betrouwbare en inspirerende gids op weg naar rijvaardigheid en verkeersveiligheid.

Waarom kiezen voor Riders Lifestyle?

Bij Riders Lifestyle zorgen we er samen voor dat jij zo snel mogelijk je rijbewijs behaald zodat jij kunt rijden in vrijheid.

Direct starten

Wil jij vandaag nog aan de slag met rijlessen? Onze rij instructeurs staan voor jou klaar. Plan vandaag nog je gratis proefles in. 

Gratis intake

Je zoekt een rijschool die bij jouw past en waar jij je op je gemak voelt. Met een gratis proefles kun je vrijblijvend kijken of Riders Lifestyle de rijschool is die je zoekt. We hopen het natuurlijk wel 😁.

Gestructureerde rijlessen

Door onze ontwikkelde en gestructureerde lesmethode is de slagingskans tot 95% bij de eerste opkomst bij het rijexamen.

Flexibele lestijden

Rijden op tijden wanneer het jou uitkomt? Met onze flexibele lestijden zit er altijd een passende tijd voor je bij. Kort achter elkaar lessen? Geen probleem!

Gecertificeerd en gespecialiseerd

Onze rijinstructeurs hebben ruime ervaring en zijn gecertificeerd en gespecialiseerd in rijlessen voor bijvoorbeeld faalangst en ADHD. Zo kunnen wij iedereen de beste rijervaring geven.

Zelf rijlessen inplannen

Via onze app is jouw digitale leskaart altijd inzichtelijk en kun je gemakkelijk zelf rijlessen inplannen. Zo heb je altijd een duidelijk overzicht van jouw planning.

De vrijheid van rijden

Je rijbewijs is een vorm van vrijheid. Bij Riders Lifestyle staan voor veiligheid en verkeersinzicht om jou zo veilig mogelijk te laten genieten van je vrijheid in het verkeer. We zijn er niet alleen om je te laten slagen maar om jou zo veel mogelijk bij te brengen van de huidige verkeerssituaties.

N
Genieten van je vrijheid
N
Veiligheid
N
Verkeersinzicht

Net dat extra stukje aandacht

We zijn niet zomaar een rijschool, maar proberen uit te blinken in dat stukje extra aandacht wat een leerling nodig heeft. Iedere leerling is anders en heeft een andere aanpak nodig. Of het nou gaat om rijlessen bij faalangst of ADHD, goede en persoonlijke begeleiding staat bij ons centraal.

N
Persoonlijke aandacht
N
Gespecialiseerde en ervaren rij instructeurs
N
Niet zo maar een rijschool

Wil jij de vrijheid van het autorijden zelf ervaren?

Wij snappen als geen ander dat gevoel. Onze rij instructeurs zorgen ervoor dat jij veilig en snel zelf de weg op kan. Plan direct een gratis proefles in.

Wil jij de vrijheid van het autorijden zelf ervaren?

Wij snappen als geen ander dat gevoel. Onze rij instructeurs zorgen ervoor dat jij veilig en snel zelf de weg op kan. Plan direct een gratis proefles in.

Reviews

Benieuwd naar de ervaringen van voorgaande rijders? Bekijk hieronder hoe andere onze rijlessen hebben ervaren.

"Riders Lifestyle onderscheidt zich echt door zijn professionele en deskundige instructeurs. Ze hebben een diepgaande ...
Lees meer
Jasper Vermeer
"Riders Lifestyle onderscheidt zich echt door zijn professionele en deskundige instructeurs. Ze hebben een diepgaande kennis van verkeersregels en -veiligheid, en ze delen deze kennis op een begrijpelijke en boeiende manier. Het lesmateriaal was goed gestructureerd en de lessen waren zeer informatief. Bovendien waren de instructeurs altijd punctueel en flexibel, waardoor het plannen van lessen gemakkelijk was. Ik ben dankbaar voor de geweldige ervaring die ik heb gehad bij Riders Lifestyle en zou het iedereen aanraden die serieus wil leren autorijden."
Jasper Vermeer
"Riders Lifestyle heeft me geholpen om mijn angst voor autorijden te overwinnen. De instructeurs...
Lees meer
Sophie de Vries
"Riders Lifestyle heeft me geholpen om mijn angst voor autorijden te overwinnen. De instructeurs waren vriendelijk en begripvol, en ze namen de tijd om naar mijn zorgen te luisteren. Ze creëerden een veilige en ondersteunende omgeving waarin ik op mijn eigen tempo kon leren. Dankzij hun geduld en bemoediging voel ik me nu comfortabel en zelfverzekerd achter het stuur. Ik zou Riders Lifestyle aanraden aan iedereen die wat extra zorg en aandacht nodig heeft tijdens het leerproces."
Sophie de Vries
"Ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over Riders Lifestyle! Vanaf het moment dat ik...
Lees meer
Levi Jansen
"Ik kan niet genoeg goede dingen zeggen over Riders Lifestyle! Vanaf het moment dat ik me aanmeldde, voelde ik me welkom en ondersteund. De instructeurs waren geduldig en gaven duidelijke aanwijzingen, waardoor ik me zelfverzekerd voelde tijdens het rijden. Dankzij hun professionele begeleiding en ondersteuning slaagde ik in één keer voor mijn rijexamen. Ik zou Riders Lifestyle ten zeerste aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar een geweldige rijervaring."
Levi Jansen

Missie & visie

Benieuwd waar wij voor staan en waarom we doen wat we doen? Lees het hieronder in onze missie en visie.

Onze missie bij Riders Lifestyle Academy is om elke cursist veilig en zelfverzekerd de weg op te sturen door middel van hoogwaardige rijopleidingen en persoonlijke begeleiding. We streven ernaar om een toonaangevend opleidingscentrum te zijn dat uitblinkt in kwaliteit, veiligheid en klanttevredenheid.

Kernpunten van Onze Missie:

 1. Kwaliteit en Professionaliteit: Wij bieden hoogstaande rijopleidingen aan met deskundige en gecertificeerde instructeurs die zich inzetten voor het succes van elke cursist.
 2. Persoonlijke Aandacht: Elke cursist krijgt de individuele aandacht en begeleiding die nodig is om op zijn of haar eigen tempo te leren en te slagen.
 3. Veiligheid en Verantwoordelijkheid: Wij benadrukken het belang van verkeersveiligheid en verantwoord rijgedrag, zodat onze cursisten goed voorbereid zijn op de praktijk.
 4. Innovatie en Vooruitgang: Wij blijven continu onze lesmethoden en programma’s verbeteren en innoveren om de best mogelijke leerervaring te bieden.
 5. Inclusiviteit en Toegankelijkheid: Wij zorgen ervoor dat onze opleidingen toegankelijk zijn voor iedereen, ongeacht hun achtergrond of rijervaring.

Bij Riders Lifestyle Academy geloven we dat rijvaardigheid een levenslange waarde is. Ons doel is niet alleen om cursisten te helpen slagen voor hun rijexamens, maar ook om hen de vaardigheden en het vertrouwen te geven die nodig zijn voor een leven lang veilig rijden. We streven ernaar om een positieve impact te hebben op de verkeersveiligheid en om verantwoord rijgedrag te bevorderen in onze gemeenschap.

Onze visie bij Riders Lifestyle Academy is om een toonaangevend opleidingscentrum te zijn dat de standaard voor rijonderwijs in Nederland bepaalt. We streven naar een veilige verkeerscultuur door het bevorderen van hoogwaardige rijopleidingen en duurzame rijvaardigheden.

Kernpunten van Onze Visie:

 1. Veiligheid voorop: Wij willen bijdragen aan een significante vermindering van verkeersongelukken door onze cursisten de beste rijtechnieken en veiligheidsgedrag bij te brengen.
 2. Deskundigheid en Innovatie: We zetten ons in voor continue professionalisering van onze instructeurs en de ontwikkeling van innovatieve lesmethoden die aansluiten bij de nieuwste verkeersregels en technologieën.
 3. Toegankelijkheid en Inclusiviteit: We geloven dat kwalitatief rijonderwijs voor iedereen toegankelijk moet zijn, ongeacht ervaring, leeftijd of achtergrond. Positieve Impact op de Gemeenschap: Door het opleiden van verantwoordelijke en veilige bestuurders willen we een positieve bijdrage leveren aan onze gemeenschap en de maatschappij als geheel.
 4. Langdurige Relaties: We streven ernaar om een vertrouwensband op te bouwen met onze cursisten, zodat zij niet alleen bij ons komen voor hun rijopleiding, maar ook voor vervolgtrainingen en bijscholing. Met deze visie willen we de norm stellen voor rijonderwijs en bijdragen aan een veiligere toekomst op de weg.

Persoonlijk

Ben je opzoek naar een persoonlijke rijschool voor het behalen van je rijbewijs?

Onze rij instructeurs staan direct voor jou klaar. Wij bieden jou dat extra beetje persoonlijke begeleiding. Plan vrijblijvend een proefles in en ontdek of Riders Lifestyle bij jou past.

Persoonlijk

Ben je opzoek naar een persoonlijke rijschool voor het behalen van je rijbewijs?

Onze rij instructeurs staan direct voor jou klaar. Wij bieden jou dat extra beetje persoonlijke begeleiding. Plan vrijblijvend een proefles in en ontdek of Riders Lifestyle bij jou past.